Een bijzonder Kerstdiner, een diner voor mensen met een beperking | René Janssen

Kerstdiner, maar dan even anders

Kerstdiner voor mensen met een beperking.

De Kerstperiode ligt alweer achter ons. Een periode waarin wij met familie en vrienden van een etentje kunnen genieten of een drankje gaan nuttigen. Thuis, bij iemand anders, of in de lokale horeca. Altijd wel een gezellige tijd.

Het meest bijzonder Kerstdiner had ik dit keer met mijn dochter Imke en mijn moeder. Vanuit Stichting Dichterbij werd er een Kerstdiner georganiseerd bij Hotel Asteria in Venray. We mochten daar Imke voor inschrijven en er mochten 2 begeleiders mee. Ik heb mijn moeder van 83 gevraagd en die wilde wel mee, dat leek haar namelijk wel interessant.

Alles gerechten gepureerd

Ik wist ook niet echt wat ik er van kon verwachten, dus ik liet het maar over me heen komen. De gerechten die tijdens dit Kerstdiner geserveerd werden, waren allemaal gepureerd. Vanaf het voorgerecht tot en met het nagerecht. Dus ja, ook het vlees en de vis.

De borden waarop de gerechten geserveerd werden, waren mooi opgemaakt. Net als bij een ‘echt’ Kerstdiner. Maar eigenlijk was het ook een echt Kerstdiner. De aanwezigen met een beperking zag je echt genieten. En zelfs Imke kon een aantal gerechten wel waarderen. Super leuk om te zien, want thuis is het vaak een bordje pap en een kom yoghurt.

Op film

De middag werd verder aangekleed door mooi versierde tafels, diverse muziekgezelschappen en een dansgroep. En er liepen een aantal cameraploegen rond. Die hebben ook mij voor de camera gekregen. In onderstaand filmpje kom ik ergens in het begin heel kort aan het woord. Een heel leuk initiatief dat hopelijk een vervolg gaat krijgen voor al die mensen die niet op een doorsnee manier kunnen genieten van een Kerstdiner.

Liverool FC | René Janssen

Liverpool FC, “You Never Walk Alone”

Liverpool FC

You never walk alone! Het clublied van Liverpool FC. En eindelijk heb ik het een keer live mee mogen maken. Eerder deze maand heb ik samen met vrouw en dochter de wedstrijd Liverpool FC – Watford (2-0) bezocht. Vanaf mijn 6de ben ik begonnen met voetballen en om de één of andere reden werd ik toen al ‘geraakt’ door de club Liverpool FC. Geen idee waar dat vandaan komt. Ik heb niets met Ajax, PSV of Feyenoord. Nooit gehad en nu nog steeds niet. De enige club in Nederland waar ik een zwak voor heb is Heerenveen. En dat als Limburger, hahaha. Gewoon omdat ik dat een sympathieke club vind. Zeker in de tijd van Foppe de Haan, prachtige man bij een mooie club.

Maar mijn liefde voor een club is altijd uitgegaan naar Liverpool FC. Ik volg de club altijd en indien mogelijk kijk ik ook de wedstrijden op TV. Voorheen altijd ‘Match Of The Day’ op zaterdagavond, of op zondagochtend de herhaling. In de tijd dat ikzelf op zondagmiddag moest voetballen was dat altijd wel lekker. In de ochtend Match Of The Day op TV kijken. Daarna naar mijn broers kijken en dan zelf op zondagmiddag voetballen. Zo zag een standaard zondag er voor me uit.

You Never Walk Alone

Maar eind 2019 ben ik dan eindelijk naar Liverpool afgereisd om een wedstrijd te bekijken. Op mijn eigen verjaardag in juli heb ik mezelf dit cadeau gekocht. Gewoon even 3 kaarten besteld en vrouw en dochter gevraagd of ze mee willen. Want anders wist ik nog wel een paar mensen die ik blij kon maken met een kaartje. En zo vertrokken we op vrijdagmiddag en zijn we op zondagochtend weer terug naar Nederland gekomen. Kim had namelijk proefwerkweek en had geen vrij op maandag.

En wat een geweldige ervaring was het. De wedstrijd was matig, de spanning in het stadion enorm. Het seizoen waarin de club eindelijk weer eens kampioen van Engeland moet worden. Die spanning voelde je gewoon in het stadion. Heel bijzonder. Met als hoogtepunt natuurlijk ‘You Never Walk Alone’. Dat wordt luidkeels meegezongen door iedereen. Fantastisch. Ik kan het ook niet omschrijven, je moet het zelf ervaren.

Helaas hebben we verder weinig van Liverpool gezien, daarvoor was de tijd te kort. Wel 2 keer ontzettend lekker gegeten. De eerste avond in een pub/restaurant en de tweede avond tapas. En verder de Kerstmarkt beozocht en een winkelcentrum. Ach, redenen genoeg om in 2020 een wedstrijd uit te zoeken en weer terug te gaan. De kans is heel groot dat dit gaat gebeuren, ik weet wel weer een mooi verjaardagscadeau voor mezelf!

You Never Walk Alone

Baarlo MO17-1 kampioen | René Janssen

Kampioenen!

Kampioen najaarscompetitie 2019-2020

Zaterdag 7 december stond in het teken van voetbal. In mijn eerste jaar als trainer van een meidenteam kon direct een kampioenschap worden behaald. Met een overtuigende 9-0 overwinning werd Baarlo MO17-1 kampioen in de najaarscompetitie van het seizoen 2019-2020. Een prestatie waar ikzelf ook geen rekening mee had gehouden. Misschien dat ik daarom bijzonder trots ben op de prestatie. En dan niet van mezelf, maar vooral van de meiden. Slechts 2 meiden waren eerder al eens kampioen geworden bij de jeugd, voor 14 speelsters was dit het eerste kampioenschap. Je kunt je wel voorstellen hoe gelukkig de meiden waren.

Ik weet nog dat ik hard twijfelde toen ik werd gevraagd om het meidenteam te gaan trainen. Meidenvoetbal, is dat wel iets voor mij? Ben ik daar zelf niet iets te fanatiek voor? En ga ik wel een klik krijgen met die meiden van 14 – 17 jaar? Omdat onze dochter Kim gevraagd werd om als keepster vervroegd door te schuiven, heb ik uiteindelijk toch ingestemd om trainer te worden. Kim was pas 12 aan het begin van het seizoen, op deze manier kon ik daar voor mijn eigen gevoel nog een beetje controle op uitvoeren. Want ja, je dochter die in een groep kom met meiden die meer dan 4 jaar ouder zijn, is dat wel goed? Die meiden van 17 praten toch echt over andere zaken dan meiden van 12. Dacht ik, maar of dat tegenwoordig wel zo is weet ik eigenlijk ook niet.

Goede leerlingen

Anyway, met veel enthousiasme ben ik er dan toch maar aan begonnen. En hoe anders denk ik er nu over! Wat hebben die meiden mij verrast, op een positieve manier, op alle fronten. Fanatiek, gedisciplineerd, leergierig, correct, sociaal. Zo wil ik deze groep omschrijven. Ongeveer 70% van het team speelt al een paar jaar samen, maar er moesten wel 5 speelsters ingepast worden. Naast Kim nog een speelsters van VV Baarlo. Daarnaast nog 3 speelsters van buiten de vereniging. De nieuwe meiden zijn perfect opgevangen door de rest van de groep. Zowel in het veld als buiten het veld, dat laatste is denk ik nog wel het meest belangrijk.

Voetballend werd ik ook verrast. Ik had het elftal vorig seizoen wel al een paar keer gezien omdat Kim toen al moest uithelpen. Ik had het idee dat er meer in zou zitten dan ze lieten zien, want er zit wel talent in de groep. Omdat ik een bepaalde speelwijze voor ogen heb waar ik niet van afwijk, ongeacht het spelersmateriaal, ben ik gestart door een aantal speelsters op een positie te zetten die ze niet gewend waren. En dat heeft heel goed uitgepakt. De meiden begrepen direct wat de bedoeling was.

Met veel plezier en uitstraling werd de eerste wedstrijd van de compatitie gelijk gespeeld, tegen één van de kampioenskandidaten. Daarna werden een aantal wedstrijden overtuigend gewonnen en werden we zelf plotseling de kampioenskandidaat. Dat deed wel even iets met de groep, want de spanning werd met de wedstrijd groter. In de topper tegen Sparta uit Sevenum gingen we bijna onderuit door de spanning, maar het gelijkspel was voldoende om de koppositie te behouden. Bijna ging het nog mis in een uitwedstrijd tegen Resia uit Well, maar gelukkig werd een 3-1 achterstand omgezet in een 3-5 overwinning. Achteraf denk ik dat deze wedstrijd bepalend is geweest. Op achterstand komen door de spanning en de druk die de meiden zichzelf oplegden. En dan alles van je af kunnen zetten en laten zien dat je gewoon beter bent. Bijzonder knap.

2de kampioenschap in 2019

En dat betekende mijn 2de kampioenschap in een jaar tijd, want in mei werd ik met Baarlo 2 kampioen in het seizoen 2018-2019. De alcohol vloeide bij het kampioenschap van de meiden net zo hard als bij Baarlo 2. Natuurlijk niet voor de speelsters, maar een groot deel van de ouders vierde het kampioenschap alsof het kampioenschap van henzelf was. Prachtig die betrokkenheid, dat geeft nog meer voldoening. Ik kijk dan ook al uit op de tweede seizoenshelft, waarin we hopelijk in een klasse hoger ingedeeld worden. En we gaan dan een aantal leuke dingen doen, zoals deelnemen aan een internationaal toernooi tijdens Pasen. En als afsluiter gaan we met Hemelvaart 3 dagen naar Allendorf, regio Winterberg (Duitsland). Je moet er uiteindelijk wel iets van maken en daar steek ik graag de nodige energie in. Want zo’n meerdaags toernooi wordt een ervaring die de meiden nooit zullen vergeten. Laat de lente maar komen!

ProgPower Europe 2019 | website René Janssen

ProgPower Europe 2019, wat een weekend

ProgPower Europe 2019, het zit er weer op. En wat een weekend was het weer. Elk jaar denk ik weer, dit kan wel eens de laatste keer worden. Maar als het weekend dan voorbij is weet ik dat we niet kunnen stoppen. We doen hier zo veel mensen een plezier mee, heel bijzonder. Het festival is zo veel meer dan alleen een beetje muziek luisteren en een biertje drinken. Voor veel mensen is dit een jaarlijks weerzien van vrienden uit heel Europe en ver daarbuiten. Ook dit jaar weer bezoekers uit meer dan 25 verschillende landen. En dat allemaal in Baarlo, ‘the place of all places’ :-).

Inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor ProgPower Europe 2020. Dat lijkt misschien heel erg vroeg, maar ik ben er elke week wel een aantal uren mee bezig. De ene week meer dan de andere week, maar uiteindelijk is het toch altijd weer meer dan de moeite waard geweest. Zo mooi om te zien hoe we met een kleinschalig festival een grote ‘community’ hebben gecreëerd. Dit hadden we in 1999 toen we zijn gestart nooit kunnen bedenken. Maar trots zijn we wel, stiekem heel erg trots. En dat mag ook, want het festival is uniek in de hele wereld. Laten we hopen dat we de energie houden dat we hier nog lang mee doorgaan.

Heb je geen idee waar ProgPower Europe voor staat? Ik kan het moeilijk omschrijven. je moet het eigenlijk beleven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je van progressieve rock/metal houdt. Oftewel, een ‘stevige’ uitvoering van Pink Floyd, dan weet je een beetje welke muziek je kunt verwachten.

Eén van onze bezoekers heeft een mooi videoverslag gemaakt van de optredende bands (zie hieronder). Heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt? Check de ProgPower Europe festival website voor alle details en wie weet zie ik je volgend jaar. Je zult niet teleurgesteld worden.

Op de foto in de header, onze jongste 3 vrijwilligers. Want zonder de 120 vrijwilligers die het gehele weekend weer klaar staan, is het onmogelijk om het festival te blijven organiseren. Grote dank aan al deze vrijwilligers die al 20 jaar klaar staan voor ons.

René in actie tijdens BaolderKubb 2019 | René Janssen

Let’s play Kubb

Zondag 8 september een primeur in Baarlo, de allereerste ‘BaolderKubb’.
Een Kubb toernooi, voor jong en oud. Vanuit de voetbalclub hebben we met een aantal mensen vorig jaar het idee gekregen om een Kubb toernooi te organiseren in Baarlo. Een toernooi dat er in de regio nog niet is.
Vroeger had je een aantal mini-voetbal toernooitjes. Dat werden er op een gegeven moment veel te veel. Er zijn er slechts een paar die het hebben overleefd. Het in Baarlo bekende Maf-Sjiwa toernooi helaas niet. Dat toernooi vond om het jaar plaats in Baarlo en Maasbree, maar door de grote concurrentie van andere toernooien werd het deelnemersveld steeds kleiner. Uiteindelijk kon de organisatie het niet meer opbrengen om het toernooi levend te houden en sinds een aantal jaar is er geen mini-voetbal toernooi meer in Baarlo.

Omdat er in de regio steeds meer toernooien zijn ontstaan in een andere vorm (denk aan voetvolley, penalty bokaal, latje trap, etc.), hebben we nagedacht wat er nog niet is. En toen kwamen we uit bij Kubb. Een spel dat door veel teams bij de voetbalclub steeds meer wordt gespeeld tijdens teamweekenden. Vorig jaar hadden we een try-out, dit jaar het eerste echte toernooi. En hoe leuk was het! Vooral de inbreng van de jeugd geeft ons heel veel voldoening dat we dit initiatief met een aantal mensen opgepakt hebben. Leuke teamnamen, leuke teamoutfits, gezelligheid, sportiviteit, fanatieke deelnemers. Maar allemaal met een grote lach op het gezicht, ook bij de aanwezige toeschouwers.

Het was dan ook een middagje genieten op Sportpark De Meeren. Van 14.00
– 18.00 waren 3 Kubb veldjes constant bezet. In de finales wonnen ‘De Rooie Pretletters’ van ‘De 3 Musketiers’ bij de jeugd. Bij de senioren wist ‘Don Juan’ de finale te winnen van ‘Kubbs-And-Downs’. Een winnaar die vorig jaar ook de try-out wist te winnen. Leukste teamnaam was er voor ‘Hals-Over-Kubb’ en de beste teamtenues waren er voor ‘De Smurfen’ en ‘De 3 Musketiers’. Al met al een zeer geslaagde middag, dat volgend jaar een vervolg gaat krijgen op zaterdag 5 september 2020. Ben jij ook geïnteresseerd geraakt? Check de wesbite www.baolderkubb.nl voor meer informatie.

Deze zondag heeft me in ieder geval weer een heel goed gevoel gegeven.
Lekker gezellig een middagje Kubb spelen met jong en oud. Genieten van een drankje, gezellig kletsen tussen de wedstrijdjes door. En vooral genieten van het enthousiasme van de jeugd. Nu was ik al goed gehumeurd aan het weekend begonnen. Vrijdag wedstrijdje kijken Nederlands elftal, zaterdag wedstrijd met Baarlo MO17-1 (6-1 winst) en daarna sposnordag bij de plaatselijke schutterij. Zondag eerst nog wedstrijd met Baarlo 2 (2-1 verlies) en daarna Kubb toernooi. En voorafgaand aan het weekend te horen gekregen dat ik weer een gemeente mag gaan begeleiden bij het verbeteren van hun online dienstverlening. Daarover de volgende keer meer.

Een mooie fotoreportage van de BaolderKubb 2019:

De meiden van VV Baarlo MO17-1 | website René Janssen

Meidenvoetbal

Seizoen 2019 – 2020

Nu de scholen weer begonnen zijn in de regio Zuid, zijn ook de voetbaltrainingen weer gestart. Dit seizoen ga ik voor het 6de jaar Baarlo 2 trainen. We zijn de trainingen gestart op zondag 12 augustus. De eerste oefenwedstrijd hebben we ook al gespeeld, 3-4 winst tegen RKMSV 2 uit Meijel. Het was te merken dat we een tijd geen wedstrijden gespeeld hadden, want het was nog niet al te best. In ieder geval niet de volle 90 minuten. Maar goed, dat kan natuurlijk ook niet. Ik zag voldoende positieve dingen, wij gaan dit seizoen met veel vertrouwen in de 2de klasse spelen. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen zijn we dit seizoen een klasse hoger ingedeeld. Meer reizen en spelen tegen veel onbekende tegenstanders. Een interessante uitdaging.

Meidenteam trainen

Maar dit seizoen sta ik ook voor een nieuwe uitdaging. De afgelopen jaren heb ik ook een jeugdteam begeleid, waar mijn oudste dochter Kim in speelde. Kim is keepster en heeft het afgelopen seizoen 7 keer het meidenteam VV Baarlo MO17-1 uitgeholpen. Op verzoek is Kim dit seizoen vervroegd doorgeschoven naar dit meidenteam en hebben ze mij gevraagd of ik dit team wil gaan trainen. Daar moest ik toch even over nadenken, een meidenteam trainen, wat moet ik daar van verwachten? Omdat ik niet elke avond naar de voetbalclub kan gaan, heb ik besloten het meidenteam wel te willen gaan trainen en coachen op de zaterdag. Op voorwaarde dat ik alleen de donderdagtraining doe, want op de maandag gaat dat niet lukken. Eén van de trainers van het team van afgelopen seizoen wilde wel doorgaan en heeft aangegeven dat hij de maandagtraining wel wil doen. Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week zijn de trainingen gestart en bij uitzondering ben ik de eerste training op de maandag wel aanwezig geweest. Een tweede training afgelopen donderdag en een toernooi in Baarlo op zondag 25 augustus.

Ik moet eerlijk bekennen, de eerste week is me heel goed bevallen met de meiden. Gedisciplineerd, beschaafd, correct en zoals ik het nu inschat willen ze ook heel graag iets leren. Ik had het me iets anders voorgesteld, ook door verhalen die ik afgelopen zomer had gehoord over meidenvoetbal. Maar deze eerste week heeft mij behoorlijk verrast in positieve zin.

Aanvallend voetbal

Omdat ik een bepaalde visie heb over een voetbalstijl, probeer ik deze ook bij de meiden toe te passen. Een stijl die ze helemaal niet gewend zijn. Vol op de aanval spelen met veel riciso achterin. De resultaten op het toernooi waren wisselend, maar ik heb al veel dingen gezien die goed waren. Van de 4 wedstrijden wonnen we er helaas maar 1, maar in 2 van de 3 verloren wedstrijden waren we eigenlijk beter maar vergaten we de kansen te benutten. En als de tegenstander dat wel doet, dan verlies je die wedstrijden. Aanvallend zit het in ieder geval wel goed, verdedigend moet het allemaal nog vorm krijgen. De meiden zijn niet gewend om 1-op-1 te spelen zoals dat in voetbaltermen heet. En Kim moet als keepster natuurlijk ook nog heel veel leren, vorig seizoen keepte ze nog in wedstrijden op een half veld met een kleinere goal, nu een groot veld met grote doelen. Dit is natuurlijk een geweldige uitdaging en ik kan alleen maar hopen dat de meiden niet te snel teleurgesteld zijn als de resultaten niet mee zitten. Ik ben overtuigd dat we als team vele malen beter worden dan nu, maar dat heeft tijd nodig. En die tijd krijgen we want ik zal niet zo snel ‘ontslagen’ worden 😊.

Licht enthousiast

Meidenvoetbel, erg leuk, kan niet anders zeggen. Ook ik was jaren geleden wat sceptisch over meiden- en damesvoetbal. Toen mijn dochter plotseling wilde gaan voetballen heb ik haar daarin gesteund. En nu ik een compleet meidenteam train van meiden tussen 12 en 17, kijk ik er toch anders tegenaan dan jaren geleden. Niet te vergelijken met jongen- en herenvoetbal. Dat ga ik dus ook niet doen. Ik probeer ons team beter te maken op het niveau waar ze nu spelen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in gekregen na deze eerste week en hoop dat ik ze ook zichtbaar beter kan maken. Dat is de uitdaging.

Mijn enthousiasme is in ieder geval toegenomen na 1 week.

Foto van zelfgemaakt jam - René Janssen

Groentes en fruit

Zomervakantie

Zomervakantie 2019. Het zit erop, inmiddels weer bijna 2 weken aan het werk. Wat gaat dat altijd snel voorbij. Dit jaar had ik mij voorgenomen om geen mails van het werk te lezen. En dat is me nog gelukt ook. In 3 weken tijd heb ik de mailbox van mijn werk niet geopend. Best trots op mezelf. En ik heb gemerkt dat het ook prima kan. Want ik was op mijn eerste werkdag na de vakantie binnen een half uur door 100 mails heen. Ik had mijn klanten goed geïnformeerd dat ik 3 weken afwezig zou zijn. Dat ga ik een volgende vakantie weer doen, want die rust is me prima bevallen.

Tijdens het eerste weekend van de vakantie een lang weekend naar België geweest met Claudia en Kim. Een luxe bed & breakfast. We hebben 4 dagen genoten, vooral van de gastvrijheid van de eigenaren. Als je er eens tussenuit wilt met 2 or 3 personen, Hof Ter Linden in Merchtem, https://www.hof-terlinden.be/. Ik kan het je echt aanbevelen. De laatste week van de vakantie nog een midweekje naar Zuid-Limburg geweest met de hele familie. Dit betekent mijn eigen gezin, mijn ouders, mijn schoonmoeder, schoonzus en schoonbroer. Het was gezellig, maar ik merk wel dat mijn ouders en schoonmoeder ‘oud’ beginnen te worden. Misschien niet het juiste woord, maar ze worden echt minder mobiel. Zelf wel lekker gewandeld en met z’n allen naar Valkenburg en Mondo Verde geweest. Lekker ontbijt laten bezorgen elke ochtend, een keer uit eten, BBQ-en en gourmetten. Eigenlijk een prima vakantie! En Zuid-Limburg, het blijft geweldig.

Groentes en fruit inmaken

Tijdens de vakanties ook veel oogst uit onze groentetuin verwerkt. Aan de hand van het ‘Landleven Wecken en Inmaken’ tijdschrift lekker geëxperimenteerd. De oogst was dit jaar goed. Vooral veel aardbeien en frambozen. Afgelopen winter en lente samen met mijn vader een andere indeling gemaakt in de groentetuin. Dat heeft direct resultaat opgeleverd.

Ik ben met name zeer trots op mijn nieuwe aardbeienrek. Van stalen betonmatten een stellage gemaakt (oké, mijn vader heeft het gemaakt, ik heb het bedacht). Potjes besteld, aardbeienplantjes erin en zo heb je een mooi aardbeienrek. Met een goede oogst. Telkens de porties in de diepvries, net als de frambozen. De rabarber oogsten. Bij kennissen nog pruimen en rode bessen geplukt en bij mijn schoonmoeder kersen. Onze voorraad jam is nu behoorlijk groot. Meer dan 40 potjes jam gemaakt, verschillende soorten. Frambozen, pruimen, kersen-rabarber, aardbeien-rabarber, pruimen, pruimen-kersen. Verzin de combinaties maar, ik heb behoorlijk geëxperimenteerd. Zelfs jam gemaakt van courgettes! Heel apart, maar op een boterham met kaas verrassend lekker.

Ook de sla-oogst was groot dit jaar. Mijn vader poot de sla tegenwoordig in fases, maar dan nog heb je op een moment een aantal kroppen sla die je niet allemaal in een week opeet. Zelfs niet al geef je de helft weg. Dus ook hier even geëxperimenteerd. Slasoep en sla-komkommersoep, want ook de komkommerplant geeft een goede oogst met goed zomerweer. Verschillende bakjes in de diepvries nu, tijdens de winterperiode een bakje kruidenkaas of garnaaltjes er bij en smullen maar. Tot slot ook nog de tomaten verwerkt. Tomatensaus voor pasta gemaakt. Echt veel lekkerder dan de tomatenblokjes of gepureerde tomaten uit de winkel.

Een eigen groentetuin is toch wel leuk

Ik moet bekennen dat ik een groentetuin steeds leuker vind worden. Maar dat moet ook, tot nu toe werd onze groentetuin onderhouden door mijn vader, maar dat wordt voor iemand van boven de 80 jaar ook steeds lastiger. Daarom heb ik het zelf opgepakt en ik vind het leuk worden. Gelukkig krijg ik nog steeds veel hulp van mijn vader, maar op termijn moeten we het toch allemaal zelf gaan doen. Of de groentetuin moet weg, maar dat is zonde, want verse oogst is toch echt een stuk lekkerder dan alles uit de winkel. Mijn voorraad fruit en groenten is voor nu in ieder geval op orde, binnenkort nog wat boontjes de diepvries in en wij komen de winter wel door.

Zo, mijn eerste blog op mijn nieuwe website zit erop. Tot de volgende keer.

Screenshot nieuwe website René Janssen

Een nieuwe website!

Een nieuwe website! Maar waarom? Gewoon, omdat het daar weer eens tijd voor werd. Omdat een website nooit af is, ben ik na lancering van een website gelijk weer aan het nadenken hoe het beter kan. Dat geldt ook voor mijn eigen website. Het is alleen niet te doen om elk jaar een volledig nieuwe website te bouwen. Het bijhouden van een website kost al tijd, laat staan dat je elk jaar weer een nieuwe website maakt.

Maar voor mijn eigen website vond ik het wel weer eens tijd worden om de ‘look-and-feel’ te wijzigen. Hoewel ik nog best tevreden was over het oude ontwerp, wilde ik toch iets nieuws. Mijn vorige website was vooral zakelijk ingericht, deze nieuwe website wil ik wat meer persoonlijk in informeler maken. Op dit moment is de website nog veel gericht op mijn werkervaring, dus heeft het ook voornamelijk nog een zakelijk karakter. Maar ik heb al ideeën om de website een meer persoonlijk karakter te geven en vooral ook te laten zien wat ik allemaal aan vrijwilligerswerk doe. Vrijwilligerswerk waar ik zelf veel voldoening van krijg. Dit ga ik vooral doen via een wekelijks blog waarbij de verhalen meer over mijzelf laten zien. Wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

De uitdaging wordt natuurlijk het actueel houden van de website. Een wekelijks blog legt ook een bepaalde druk bij mezelf neer. Maar dat moet ook, dat is de enige manier om een website actueel te houden.

Start chat
Stel nu je vraag
Hallo, stel je vraag via WhatsApp en ik antwoord zo snel mogelijk.
Powered by