ProgPower Europe 2019 | website René Janssen

ProgPower Europe 2019, wat een weekend

ProgPower Europe 2019, het zit er weer op. En wat een weekend was het weer. Elk jaar denk ik weer, dit kan wel eens de laatste keer worden. Maar als het weekend dan voorbij is weet ik dat we niet kunnen stoppen. We doen hier zo veel mensen een plezier mee, heel bijzonder. Het festival is zo veel meer dan alleen een beetje muziek luisteren en een biertje drinken. Voor veel mensen is dit een jaarlijks weerzien van vrienden uit heel Europe en ver daarbuiten. Ook dit jaar weer bezoekers uit meer dan 25 verschillende landen. En dat allemaal in Baarlo, ‘the place of all places’ :-).

Inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor ProgPower Europe 2020. Dat lijkt misschien heel erg vroeg, maar ik ben er elke week wel een aantal uren mee bezig. De ene week meer dan de andere week, maar uiteindelijk is het toch altijd weer meer dan de moeite waard geweest. Zo mooi om te zien hoe we met een kleinschalig festival een grote ‘community’ hebben gecreëerd. Dit hadden we in 1999 toen we zijn gestart nooit kunnen bedenken. Maar trots zijn we wel, stiekem heel erg trots. En dat mag ook, want het festival is uniek in de hele wereld. Laten we hopen dat we de energie houden dat we hier nog lang mee doorgaan.

Heb je geen idee waar ProgPower Europe voor staat? Ik kan het moeilijk omschrijven. je moet het eigenlijk beleven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je van progressieve rock/metal houdt. Oftewel, een ‘stevige’ uitvoering van Pink Floyd, dan weet je een beetje welke muziek je kunt verwachten.

Eén van onze bezoekers heeft een mooi videoverslag gemaakt van de optredende bands (zie hieronder). Heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt? Check de ProgPower Europe festival website voor alle details en wie weet zie ik je volgend jaar. Je zult niet teleurgesteld worden.

Op de foto in de header, onze jongste 3 vrijwilligers. Want zonder de 120 vrijwilligers die het gehele weekend weer klaar staan, is het onmogelijk om het festival te blijven organiseren. Grote dank aan al deze vrijwilligers die al 20 jaar klaar staan voor ons.

René in actie tijdens BaolderKubb 2019 | René Janssen

Let’s play Kubb

Zondag 8 september een primeur in Baarlo, de allereerste ‘BaolderKubb’.
Een Kubb toernooi, voor jong en oud. Vanuit de voetbalclub hebben we met een aantal mensen vorig jaar het idee gekregen om een Kubb toernooi te organiseren in Baarlo. Een toernooi dat er in de regio nog niet is.
Vroeger had je een aantal mini-voetbal toernooitjes. Dat werden er op een gegeven moment veel te veel. Er zijn er slechts een paar die het hebben overleefd. Het in Baarlo bekende Maf-Sjiwa toernooi helaas niet. Dat toernooi vond om het jaar plaats in Baarlo en Maasbree, maar door de grote concurrentie van andere toernooien werd het deelnemersveld steeds kleiner. Uiteindelijk kon de organisatie het niet meer opbrengen om het toernooi levend te houden en sinds een aantal jaar is er geen mini-voetbal toernooi meer in Baarlo.

Omdat er in de regio steeds meer toernooien zijn ontstaan in een andere vorm (denk aan voetvolley, penalty bokaal, latje trap, etc.), hebben we nagedacht wat er nog niet is. En toen kwamen we uit bij Kubb. Een spel dat door veel teams bij de voetbalclub steeds meer wordt gespeeld tijdens teamweekenden. Vorig jaar hadden we een try-out, dit jaar het eerste echte toernooi. En hoe leuk was het! Vooral de inbreng van de jeugd geeft ons heel veel voldoening dat we dit initiatief met een aantal mensen opgepakt hebben. Leuke teamnamen, leuke teamoutfits, gezelligheid, sportiviteit, fanatieke deelnemers. Maar allemaal met een grote lach op het gezicht, ook bij de aanwezige toeschouwers.

Het was dan ook een middagje genieten op Sportpark De Meeren. Van 14.00
– 18.00 waren 3 Kubb veldjes constant bezet. In de finales wonnen ‘De Rooie Pretletters’ van ‘De 3 Musketiers’ bij de jeugd. Bij de senioren wist ‘Don Juan’ de finale te winnen van ‘Kubbs-And-Downs’. Een winnaar die vorig jaar ook de try-out wist te winnen. Leukste teamnaam was er voor ‘Hals-Over-Kubb’ en de beste teamtenues waren er voor ‘De Smurfen’ en ‘De 3 Musketiers’. Al met al een zeer geslaagde middag, dat volgend jaar een vervolg gaat krijgen op zaterdag 5 september 2020. Ben jij ook geïnteresseerd geraakt? Check de wesbite www.baolderkubb.nl voor meer informatie.

Deze zondag heeft me in ieder geval weer een heel goed gevoel gegeven.
Lekker gezellig een middagje Kubb spelen met jong en oud. Genieten van een drankje, gezellig kletsen tussen de wedstrijdjes door. En vooral genieten van het enthousiasme van de jeugd. Nu was ik al goed gehumeurd aan het weekend begonnen. Vrijdag wedstrijdje kijken Nederlands elftal, zaterdag wedstrijd met Baarlo MO17-1 (6-1 winst) en daarna sposnordag bij de plaatselijke schutterij. Zondag eerst nog wedstrijd met Baarlo 2 (2-1 verlies) en daarna Kubb toernooi. En voorafgaand aan het weekend te horen gekregen dat ik weer een gemeente mag gaan begeleiden bij het verbeteren van hun online dienstverlening. Daarover de volgende keer meer.

Een mooie fotoreportage van de BaolderKubb 2019:

De meiden van VV Baarlo MO17-1 | website René Janssen

Meidenvoetbal

Seizoen 2019 – 2020

Nu de scholen weer begonnen zijn in de regio Zuid, zijn ook de voetbaltrainingen weer gestart. Dit seizoen ga ik voor het 6de jaar Baarlo 2 trainen. We zijn de trainingen gestart op zondag 12 augustus. De eerste oefenwedstrijd hebben we ook al gespeeld, 3-4 winst tegen RKMSV 2 uit Meijel. Het was te merken dat we een tijd geen wedstrijden gespeeld hadden, want het was nog niet al te best. In ieder geval niet de volle 90 minuten. Maar goed, dat kan natuurlijk ook niet. Ik zag voldoende positieve dingen, wij gaan dit seizoen met veel vertrouwen in de 2de klasse spelen. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen zijn we dit seizoen een klasse hoger ingedeeld. Meer reizen en spelen tegen veel onbekende tegenstanders. Een interessante uitdaging.

Meidenteam trainen

Maar dit seizoen sta ik ook voor een nieuwe uitdaging. De afgelopen jaren heb ik ook een jeugdteam begeleid, waar mijn oudste dochter Kim in speelde. Kim is keepster en heeft het afgelopen seizoen 7 keer het meidenteam VV Baarlo MO17-1 uitgeholpen. Op verzoek is Kim dit seizoen vervroegd doorgeschoven naar dit meidenteam en hebben ze mij gevraagd of ik dit team wil gaan trainen. Daar moest ik toch even over nadenken, een meidenteam trainen, wat moet ik daar van verwachten? Omdat ik niet elke avond naar de voetbalclub kan gaan, heb ik besloten het meidenteam wel te willen gaan trainen en coachen op de zaterdag. Op voorwaarde dat ik alleen de donderdagtraining doe, want op de maandag gaat dat niet lukken. Eén van de trainers van het team van afgelopen seizoen wilde wel doorgaan en heeft aangegeven dat hij de maandagtraining wel wil doen. Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week zijn de trainingen gestart en bij uitzondering ben ik de eerste training op de maandag wel aanwezig geweest. Een tweede training afgelopen donderdag en een toernooi in Baarlo op zondag 25 augustus.

Ik moet eerlijk bekennen, de eerste week is me heel goed bevallen met de meiden. Gedisciplineerd, beschaafd, correct en zoals ik het nu inschat willen ze ook heel graag iets leren. Ik had het me iets anders voorgesteld, ook door verhalen die ik afgelopen zomer had gehoord over meidenvoetbal. Maar deze eerste week heeft mij behoorlijk verrast in positieve zin.

Aanvallend voetbal

Omdat ik een bepaalde visie heb over een voetbalstijl, probeer ik deze ook bij de meiden toe te passen. Een stijl die ze helemaal niet gewend zijn. Vol op de aanval spelen met veel riciso achterin. De resultaten op het toernooi waren wisselend, maar ik heb al veel dingen gezien die goed waren. Van de 4 wedstrijden wonnen we er helaas maar 1, maar in 2 van de 3 verloren wedstrijden waren we eigenlijk beter maar vergaten we de kansen te benutten. En als de tegenstander dat wel doet, dan verlies je die wedstrijden. Aanvallend zit het in ieder geval wel goed, verdedigend moet het allemaal nog vorm krijgen. De meiden zijn niet gewend om 1-op-1 te spelen zoals dat in voetbaltermen heet. En Kim moet als keepster natuurlijk ook nog heel veel leren, vorig seizoen keepte ze nog in wedstrijden op een half veld met een kleinere goal, nu een groot veld met grote doelen. Dit is natuurlijk een geweldige uitdaging en ik kan alleen maar hopen dat de meiden niet te snel teleurgesteld zijn als de resultaten niet mee zitten. Ik ben overtuigd dat we als team vele malen beter worden dan nu, maar dat heeft tijd nodig. En die tijd krijgen we want ik zal niet zo snel ‘ontslagen’ worden 😊.

Licht enthousiast

Meidenvoetbel, erg leuk, kan niet anders zeggen. Ook ik was jaren geleden wat sceptisch over meiden- en damesvoetbal. Toen mijn dochter plotseling wilde gaan voetballen heb ik haar daarin gesteund. En nu ik een compleet meidenteam train van meiden tussen 12 en 17, kijk ik er toch anders tegenaan dan jaren geleden. Niet te vergelijken met jongen- en herenvoetbal. Dat ga ik dus ook niet doen. Ik probeer ons team beter te maken op het niveau waar ze nu spelen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in gekregen na deze eerste week en hoop dat ik ze ook zichtbaar beter kan maken. Dat is de uitdaging.

Mijn enthousiasme is in ieder geval toegenomen na 1 week.

Foto van zelfgemaakt jam - René Janssen

Groentes en fruit

Zomervakantie

Zomervakantie 2019. Het zit erop, inmiddels weer bijna 2 weken aan het werk. Wat gaat dat altijd snel voorbij. Dit jaar had ik mij voorgenomen om geen mails van het werk te lezen. En dat is me nog gelukt ook. In 3 weken tijd heb ik de mailbox van mijn werk niet geopend. Best trots op mezelf. En ik heb gemerkt dat het ook prima kan. Want ik was op mijn eerste werkdag na de vakantie binnen een half uur door 100 mails heen. Ik had mijn klanten goed geïnformeerd dat ik 3 weken afwezig zou zijn. Dat ga ik een volgende vakantie weer doen, want die rust is me prima bevallen.

Tijdens het eerste weekend van de vakantie een lang weekend naar België geweest met Claudia en Kim. Een luxe bed & breakfast. We hebben 4 dagen genoten, vooral van de gastvrijheid van de eigenaren. Als je er eens tussenuit wilt met 2 or 3 personen, Hof Ter Linden in Merchtem, https://www.hof-terlinden.be/. Ik kan het je echt aanbevelen. De laatste week van de vakantie nog een midweekje naar Zuid-Limburg geweest met de hele familie. Dit betekent mijn eigen gezin, mijn ouders, mijn schoonmoeder, schoonzus en schoonbroer. Het was gezellig, maar ik merk wel dat mijn ouders en schoonmoeder ‘oud’ beginnen te worden. Misschien niet het juiste woord, maar ze worden echt minder mobiel. Zelf wel lekker gewandeld en met z’n allen naar Valkenburg en Mondo Verde geweest. Lekker ontbijt laten bezorgen elke ochtend, een keer uit eten, BBQ-en en gourmetten. Eigenlijk een prima vakantie! En Zuid-Limburg, het blijft geweldig.

Groentes en fruit inmaken

Tijdens de vakanties ook veel oogst uit onze groentetuin verwerkt. Aan de hand van het ‘Landleven Wecken en Inmaken’ tijdschrift lekker geëxperimenteerd. De oogst was dit jaar goed. Vooral veel aardbeien en frambozen. Afgelopen winter en lente samen met mijn vader een andere indeling gemaakt in de groentetuin. Dat heeft direct resultaat opgeleverd.

Ik ben met name zeer trots op mijn nieuwe aardbeienrek. Van stalen betonmatten een stellage gemaakt (oké, mijn vader heeft het gemaakt, ik heb het bedacht). Potjes besteld, aardbeienplantjes erin en zo heb je een mooi aardbeienrek. Met een goede oogst. Telkens de porties in de diepvries, net als de frambozen. De rabarber oogsten. Bij kennissen nog pruimen en rode bessen geplukt en bij mijn schoonmoeder kersen. Onze voorraad jam is nu behoorlijk groot. Meer dan 40 potjes jam gemaakt, verschillende soorten. Frambozen, pruimen, kersen-rabarber, aardbeien-rabarber, pruimen, pruimen-kersen. Verzin de combinaties maar, ik heb behoorlijk geëxperimenteerd. Zelfs jam gemaakt van courgettes! Heel apart, maar op een boterham met kaas verrassend lekker.

Ook de sla-oogst was groot dit jaar. Mijn vader poot de sla tegenwoordig in fases, maar dan nog heb je op een moment een aantal kroppen sla die je niet allemaal in een week opeet. Zelfs niet al geef je de helft weg. Dus ook hier even geëxperimenteerd. Slasoep en sla-komkommersoep, want ook de komkommerplant geeft een goede oogst met goed zomerweer. Verschillende bakjes in de diepvries nu, tijdens de winterperiode een bakje kruidenkaas of garnaaltjes er bij en smullen maar. Tot slot ook nog de tomaten verwerkt. Tomatensaus voor pasta gemaakt. Echt veel lekkerder dan de tomatenblokjes of gepureerde tomaten uit de winkel.

Een eigen groentetuin is toch wel leuk

Ik moet bekennen dat ik een groentetuin steeds leuker vind worden. Maar dat moet ook, tot nu toe werd onze groentetuin onderhouden door mijn vader, maar dat wordt voor iemand van boven de 80 jaar ook steeds lastiger. Daarom heb ik het zelf opgepakt en ik vind het leuk worden. Gelukkig krijg ik nog steeds veel hulp van mijn vader, maar op termijn moeten we het toch allemaal zelf gaan doen. Of de groentetuin moet weg, maar dat is zonde, want verse oogst is toch echt een stuk lekkerder dan alles uit de winkel. Mijn voorraad fruit en groenten is voor nu in ieder geval op orde, binnenkort nog wat boontjes de diepvries in en wij komen de winter wel door.

Zo, mijn eerste blog op mijn nieuwe website zit erop. Tot de volgende keer.

Screenshot nieuwe website René Janssen

Een nieuwe website!

Een nieuwe website! Maar waarom? Gewoon, omdat het daar weer eens tijd voor werd. Omdat een website nooit af is, ben ik na lancering van een website gelijk weer aan het nadenken hoe het beter kan. Dat geldt ook voor mijn eigen website. Het is alleen niet te doen om elk jaar een volledig nieuwe website te bouwen. Het bijhouden van een website kost al tijd, laat staan dat je elk jaar weer een nieuwe website maakt.

Maar voor mijn eigen website vond ik het wel weer eens tijd worden om de ‘look-and-feel’ te wijzigen. Hoewel ik nog best tevreden was over het oude ontwerp, wilde ik toch iets nieuws. Mijn vorige website was vooral zakelijk ingericht, deze nieuwe website wil ik wat meer persoonlijk in informeler maken. Op dit moment is de website nog veel gericht op mijn werkervaring, dus heeft het ook voornamelijk nog een zakelijk karakter. Maar ik heb al ideeën om de website een meer persoonlijk karakter te geven en vooral ook te laten zien wat ik allemaal aan vrijwilligerswerk doe. Vrijwilligerswerk waar ik zelf veel voldoening van krijg. Dit ga ik vooral doen via een wekelijks blog waarbij de verhalen meer over mijzelf laten zien. Wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

De uitdaging wordt natuurlijk het actueel houden van de website. Een wekelijks blog legt ook een bepaalde druk bij mezelf neer. Maar dat moet ook, dat is de enige manier om een website actueel te houden.